Bygga padelbana utomhus? – Tänk på det här

PadelGrossen > Blogg > Bygga padelbana utomhus? – Tänk på det här

Bygga padelbana utomhus? – Tänk på det här

Fördelarna med att bygga en padelbana utomhus är många. En utomhusbana med hög kvalitet och rätt egenskaper bjuder in till en schysst upplevelse och maximal spelglädje. Vi på PadelGrossen ger er våra bästa tips för den ultimata utomhusbanan. 

Planeringen är A och O

Innan du påbörjar uppbyggnad av padelbanor är det viktigt att tänka på att optimera ytan utifrån den vision du har för banorna. Bestäm dig sedan för hur många padelbanor du vill bygga och se till att du har den ytan som krävs. En padelbana anpassad för dubbel är 20 m lång och har en bredd på 10 m. Ytan som behövs vid installation är för en dubbelbana 21 m x 11 m. En tumregel att utgå från är att det behövs en yta på minst 231 m2 för att kunna anlägga en padelbana. 

Materialval – extra viktigt vid utomhusbana

Vid planering av materialval gäller det att inte tumma på kvalitén. Vårt nordiska klimat gör att en padelbana utomhus ställs inför högre krav för att garantera full säkerhet och trygghet för spelarna. Både underlag och glaspartier ska tåla vind, nederbörd och temperaturskillnader. Glaset som rekommenderas för utomhusbruk är 12 mm härdat glas med fasade kanter. För att ge fler speltimmar är det även viktigt att välja ett underlag som gör att banan torkar fort efter regn. Padelbanan ska även vara rostskyddad så den håller sig i sitt bästa skick. 

Priset för en padelbana hos en konkurrenskraftig leverantör som oss på PadelGrossen ligger på ungefär 179 000 kr ex. moms. Utöver banan behöver du ta höjd för kostnader såsom rack, bollar och eventuellt system för inpassering, betalning samt bokning.

Spel under bar himmel bjuder in till spelglädje 

Det är en lagom varm och fortfarande ljus sommarkväll och en padelmatch under bar himmel väntar. Där har du det, inviten till den optimala spelglädjen! Att spela padel utomhus ger en frihetskänsla och är en upplevelse utöver det vanliga. Att inte behöva begränsa spelet på grund av en takhöjd är uppskattat av padelspelare runt om hela världen. Tänk på att belysningen måste vara anpassad efter utomhusklimat! 

Ta hand om din utomhusbana 

Om du har yta över, passa på att skapa en attraktiv atmosfär runt omkring padelbanorna. Om du inte har en anläggning eller lokal i anslutning till banorna, se då till att det finns vatten i anslutning till banorna, schyssta sittmöbler och varför inte en varuautomat för utomhusbruk? Precis som med en inomhusbana så är skötseln av padelbanan mycket viktig. Glasen ska putsas, banorna ska sopas och konstgräset ska servas.  Allt för att öka faciliteten och trivseln för spelare. 

Har du drömmar om att bygga padelbanor utomhus eller inomhus? Välkommen att kontakta oss på PadelGrossen – Vi hjälper dig på din resa från idé till färdig anläggning.